Waar begint jouw route?

Overweeg je een carrière in het onderwijs of wil je vanuit een andere baan de overstap maken naar het voortgezet onderwijs of mbo? Dan ontdek je hier jouw mogelijkheden. Een opleiding volgen, als zij-instromer aan de slag of met een diploma op zak van start? Jouw route in het onderwijs begint hier.

Een opleiding volgen

Dus jij overweegt een carrière in het onderwijs? Dan kun je een van de voltijd- of flexibele deeltijdopleidingen volgen van onze partners. Via de hogescholen NHL/Stenden en Windesheim is het mogelijk om een tweedegraads bevoegdheid te halen.

Voor universitair geschoolde leraren (in wording) die een eerstegraads bevoegdheid willen halen, werken we samen met de Rijksuniversiteit Groningen.

Zij-instromers

Heb je een andere hbo- of universitaire opleiding afgerond en wil je graag de overstap maken naar werken in het voortgezet onderwijs of mbo? Dan is een zij-instroomtraject misschien iets voor jou. Wanneer je een vakspecifieke opleiding hebt gevolgd, is het mogelijk om binnen twee jaar bevoegd voor de klas te staan. Je hebt een grote kans dat je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming of subsidie waarmee jouw opleiding (deels) gefinancierd kan worden.

Meer informatie over het zij-instroomtraject vind je hier.

De overstap naar het voortgezet onderwijs of mbo betekent niet direct dat je jouw huidige baan, in bijvoorbeeld het bedrijfsleven, op hoeft te zeggen. Je kunt namelijk ook parttime aan de slag als hybride docent. Kortom, mogelijkheden genoeg! Dus waar wacht je nog op?

Nog niet uitgelezen?

Meer informatie over werken in het voortgezet onderwijs en alle mogelijke routes ernaartoe, is te vinden via de volgende websites:

Heb je hier vragen over? Neem gerust contact op via ons contactformulier.

Lesgeven in andere regio’s

Niet alleen in Drenthe is een regionaal loket opgezet. In verschillende andere regio’s zijn ook loketten ontwikkeld om meer zij-instromers aan te trekken.

Ben je geïnteresseerd in lesgeven in een andere regio? Bekijk dan hier het overzicht.