Schoolbestuurders kiezen voor sterk onderwijs
Met trots kondigen wij aan dat alle schoolbestuurders, die aangesloten zijn bij onderwijsregio Noorderwijzer een belangrijke intentieverklaring hebben ondertekend. Deze verklaring heeft als doel het inhuren van personeel via arbeidsbureaus drastisch te verminderen en uiteindelijk volledig te stoppen.

De scholen binnen onze regio hebben de laatste jaren steeds meer negatieve effecten ervaren van het inhuren via arbeidsbureaus. Het gebrek aan verbondenheid met de school, de onbekendheid met onze systemen en procedures, en de verhoogde werkdruk voor het zittende personeel zijn enkele van de belangrijkste problemen. Daarnaast wegen de hoge kosten van deze inhuur niet op tegen de opbrengsten. Om deze redenen hebben wij besloten om een eigen mobiliteitscentrum op te richten. Dit centrum heeft als doel om vacatures zo snel en efficiënt mogelijk met eigen middelen in te vullen, en zo de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs te waarborgen.

Onderwijsregio Noorderwijzer bestrijkt een groot gebied, inclusief heel Drenthe, het zuidoosten van Groningen, het noorden van Overijssel en zuidoost Friesland. Als samenwerkingsverband hebben wij als belangrijkste taak het vinden, verbinden en laten ontwikkelen van voldoende en kwalitatief goede onderwijsprofessionals. Met de oprichting van het mobiliteitscentrum zetten wij een belangrijke stap in het waarborgen van een duurzame en kwalitatief hoogwaardige onderwijsomgeving voor al onze scholen.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe aanpak zal bijdragen aan een sterkere verbondenheid van onze onderwijsteams, een betere integratie van nieuwe medewerkers en een efficiënter gebruik van onze middelen. Dit initiatief onderstreept onze inzet om te investeren in de toekomst van het onderwijs in onze regio en om de werkdruk voor ons huidige personeel te verlichten.