De 1st editie van het Noorderwijzer congres is een feit! Met leidinggevenden, schoolopleiders en hrm’ers van alle (24) deelnemende organisaties kwamen we vandaag samen met één doel: innoveren en professionaliseren in het onderwijs.

(c) Pjotr Wiese

De dag werd ingeleid door sprekers als Jetta Klijnsma (commissaris van de koning), Matthias Kooistra (voorzitter Noorderwijzer) en Edith Hooge (voorzitter Onderwijsraad). Zij benadrukten de urgentie om te komen tot oplossingen voor de diverse uitdagingen waarmee het onderwijs wordt geconfronteerd, zoals het lerarentekort.

(c) Pjotr Wiese

Deelnemers waren in de gelegenheid om diverse workshops te volgen, met thema’s als samen opleiden en professionaliseren, inclusief onderwijs, doelgericht leren en innovaties op het gebied van het lerarentekort.

(c) Pjotr Wiese